Hilde Lillejord

Tine – Nye Kalbakken

I forbindelse med at Tine meierier skal samlokalisere produksjon og administrasjon på Nye Kalbakken, tegner LPO nytt adkomstbygg og oppgraderer den eksisterende bygningsmassen for å skape bedre og mer attraktive arbeidsplasser.

Den nye adkomstpaviljongen er utformet med inspirasjon fra låvemotivet i et område som ellers er preget av industri og tunge trafikksystemer. Tanken er at den skal gi assosiasjon til hva Tine Meierier er for både ansatte og besøkende til Nye Kalbakken. Bygget skal også kunne fungere som et uformelt møtested for alle ansatte, og er tenkt som et egnet sted for eksponering av felles bedriftskultur, identitetsbygging og utstilling av nye merkevarer med mulighet for smaksprøver. Det planlegges også for kaffebar med egen barista.

Mari Ervik Sætre og Eli Marøy fra LPO er jevnlig på byggeplass for å følge opp arbeidene på det nye adkomstbygget til Nye Kalbakken. Foto: LPO arkitekter
Arkitektene Mari Ervik Sætre og Eli Marøy er jevnlig på byggeplass for å følge opp arbeidene på adkomstbygget til Nye Kalbakken.

Siste spiker i verket

Paviljongen har kledning av spon fra malmfuru både på yttervegger og på det høyreiste saltaket. Sponkledning er en metode vi tradisjonelt kjenner fra de norske stavkirkene, men som er blitt mer og mer vanlig. Her på Kalbakken skal den males låverød.

Tine meierier IMG 3648 nett

Tine meierier IMG 3659 nett

Ole Erik Elsrud fra Eilo Tre har arbeidet med kledningen av det nye bygget siden januar og fester nå stolt siste spikeren på det om lag 500 kvm store bygget. Firmaet har lang kompetanse med denne metoden og LPO har benyttet dette materialet i flere av sine prosjekter, bla Rena Leir og Adde Zetterquist.

– Det er morsomt å få anledning til å tilføre dette industriområdet en ny og annerledes arkitektur. Bygget har allerede fått flere kallenavn, blant annet katedralen, sier Eli Marøy, prosjektansvarlig fra LPO.

Prosjektet skal stå ferdig i utgangen av 2019.

Den nye adkomstpaviljongen er utformet med inspirasjon fra låvemotivet i et område som ellers er preget av industri og tunge trafikksystemer.
Den nye adkomstpaviljongen er utformet med inspirasjon fra låvemotivet i et område som ellers er preget av industri og tunge trafikksystemer.