Funksjon
Fiskeforedling, sjømatsenter, restaurant, bar

Oppdragsgiver
Fiskehallen SA

Kontakt
Petter Alstad

Sted
Oslo, Vippetangen

År
Pågår

Fiskehallen

Fiskehallen i sin opprinnelige form stod ferdig i 1934 og er i dag et foredlings- og distribusjonssted for fisk og sjømat i Oslo. Våren 2017 vant LPO arkitekter et parallelloppdrag i regi av Fiskehallen SA for å se på mulighetene for å etablere utadrettet virksomhet i forbindelse med Fiskehallen og aktivisering av uteområdene både på sjø- og landsiden.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Fiskeforedling, sjømatsenter, restaurant, bar

Oppdragsgiver
Fiskehallen SA

Kontakt
Petter Alstad

Sted
Oslo, Vippetangen

År
Pågår

LPO har tatt utgangspunkt i at dagens drift og produksjon opprettholdes, men at produksjonen også kan eksponeres ved at publikum skal få innsyn, ta del i og få møte næringen i et nasjonalt sjømatsenter. Sjømatsenteret skal bidra til å øke interessen for fersk fisk og sjømat. Den ærverdige Fiskehallen bevares og tilføres en ny, særegen arkitektur som skal stå i kontrast til eksisterende bygningsmasse og gi mulighet til å åpne Fiskehallen for publikum. Bygningen skal bli en destinasjon og attraksjon langs Havnepromenaden og vil gi ytterligere energi til allerede etablerte utadrettet virksomhet på Vippetangen.