Funksjon
Musikkskole, konsertsal og restaurant

Oppdragsgiver
Veidekke AS / Peroni AS

Kontakt
Ørjan Høyer-Farstad

Sted
Lillehammer

År
2019

Limpi

LPO har utviklet prosjekt for nytt undervisningstilbud for musikkproduksjon og presentasjon av musikk på Lillehammer.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Musikkskole, konsertsal og restaurant

Oppdragsgiver
Veidekke AS / Peroni AS

Kontakt
Ørjan Høyer-Farstad

Sted
Lillehammer

År
2019

Den internasjonale pophøgskolen Lillehammer Institute of Music Production & Industries (LIMPI) tilbyr ettårig utdanning for artister, låtskrivere og produsenter. Nå har skolen fått sitt nye tilholdssted i Kirkegata 68, det opprinnelige «Verdensteateret», som ble utbygget på 1960-tallet. Tilbygget er utført i naturbetong og har i praksis vært et tilbygg til Lillehammers gamle kinobygg.

LPO har i samarbeid med Veidekke og Peroni AS transformert de to nederste etasjene av 60-tallsbygget med konserthall, øvingslokaler og studioer for studentene.

Nytt og gammelt

Det innvendige er erstattet med unntak noen vegger og interntrapp som er beholdt. Alt av vegger og himlinger er strippet, og det gamle dekke i Verdensteateret er revet. De originale vinduene er pusset, slipt og malt. Art-decostilen har vært til inspirasjon for arkitektene i transformasjonsarbeidet.

I første etasje er det bygget moderne lydstudioer for studentene og et felles oppholdsrom for studentene. Andre etasje rommer skolens administrasjon, konsertsal og kafelokaler med industrikjøkken (sistnevnte er ikke ferdigstilt).

Materialbruk

I tråd med byggets historie og eksisterende bygningselementer, er det søkt en materialpalett med blant annet utstrakt bruk av eik, som er materialbruken i bygningsdeler fra den opprinnelige bygningen.

Utforming

Vegger er utformet for optimal lydkvalitet i de enkelte lydstudioene, hvor akustiske hensyn er løst med bygningsmessige elementer. Ingen vegger er parallelle hverken horisontalt eller vertikalt. I arbeidet med interiøraret av lydstudioene har LPO samarbeidet med RAM arkitektur as som interiørarkitekt.

LIMPI, Lillehammer.
I første etasje er det bygget moderne lydstudioer for studentene og et felles oppholdsrom for studentene.
LIMPI, Lillehammer.
LIMPI tilbyr ettårig utdanning for artister, låtskrivere og produsenter.
LIMPI, Lillehammer.
I samarbeid med RAM arkitektur utformet LPO hvert lydstudio til å bli unikt der alle er forskjellige både i form, innredning og i fargevalg.
LIMPI, Lillehammer.
LIMPI, Lillehammer.
Vegger er utformet for optimal lydkvalitet i de enkelte lydstudioene, hvor akustiske hensyn er løst med bygningsmessige elementer. Ingen vegger er parallelle hverken horisontalt eller vertikalt.
LIMPI, Lillehammer.
Det er utstrakt bruk av eik, som er materialbruken i bygningsdeler fra den opprinnelige bygningen.
LIMPI, Lillehammer.
LIMPI, Lillehammer.
Naturbetong fra det opprinnelige bygget er bevart både på fasaden og innvendig, og fungerer godt sammen med eiken som er tilført på gulv og vegger.
LIMPI, Lillehammer.
LIMPI har fått sitt nye tilholdssted i Kirkegata 68, det opprinnelige «Verdensteateret» på Lillehammer.